Mathieu Hermans Kleppertocht

  • Nieuws
  •  Goede Doel
  • Algemene Informatie En Routes
  • Inschrijving
  • Sponsoring/Bedrijfsuitje 
  • Partners/SponsorsNieuws

De Mathieu Hermans Kleppertocht zal dit jaar plaats vinden op 18 april.

We kunnen jullie dus het prachtige Brabantse rondje laten zien dat we in 2020 al hadden uitgezet!
Je kunt kiezen voor de 45- 90- of 135km route, voor ieder wat wils. Niet alleen op de racefiets te doen, maar ook op de mountainbike, toerfiets of elektrische fiets.
De start en finish vind plaats bij Café de Viersprong, Kanaalstraat 10 in Dongen
Dit jaar maakt de MHK deel uit van de Brabantse Helden toertochten.

Inschrijven kan vanaf 17 maart  • Stichting Gijsje Eigenwijsje

Ik ben zelf vader van 4 gezonde kinderen, dat lijkt vanzelfsprekend, maar is dat wel zo?

Gijs Baeten was een levenslustig, pienter kind dat opgroeide in een warm gezin.
Op 11 augustus 2011 kreeg hij op 8 jarige leeftijd te horen dat hij hersenstamkanker had en nog maar 3 tot 6 maanden te leven zou hebben.
Na een intens ziekbed is Gijs op 30 december 2011, kort na zijn 9e verjaardag, overleden.
Tijdens zijn ziekbed is Gijs twee keer met zijn broer en ouders naar een vakantiehuis geweest.. Even er tussenuit, een mogelijkheid die hen vanuit de naaste omgeving werd geboden
Het was de wens van Gijs om ook andere kinderen met een levensbedreigende ziekte een 'weekje weg' te laten ervaren, een warm rustpunt voor het gezin in een heftige periode. 
Voor dat kind/gezin wordt het mogelijk gemaakt een aantal dagen samen door te brengen, weg van het ziekenhuis, weg van de hectiek.
De stichting biedt het gezin een gratis verblijf in haar eigen, volledig ingericht en op een ziek kind afgestemd vakantiehuis.
Dit alles wordt volledig bekostigd uit donaties en giften en hieraan draag ik graag een steentje bij.

Samen willen we kijken naar een betere toekomst voor deze kinderen. Daarom organiseren wij samen met TC De kleppers, Bioracer en het Rode Kruis een grote inzamelingsactie. Iedereen die mee doet met de Mathieu Hermans Tegen de stroom in Klassieker steunt automatisch Stichting Gijsje Eigenwijsje.


Algemene Informatie En Routes

Genieten op de fiets tijdens een van de mooiste klassiekers van het voorjaar?

Het gezellige Brabantse Dongen staat helemaal in het teken van wielrennen.  TC De Kleppers in samenwerking met Mathieu Hermans organiseren jaarlijks een wielerevent in April , met tochten van 45, 90 of 135 kilometer. Ook kan je inschrijven voor de Pelotonstocht waar in een geheel begeleide groep de 90km wordt afgelegd.

De opbrengst komt weer geheel ten goede aan het goede doel, Stichting Gijsje Eigenwijsje.

Er kan gefietst worden door het unieke gebied van De Langstraat. Letterlijk tegen de stroom in. De tocht gaat voor een groot gedeelte stroomopwaarts langs de oevers van de Maas, via polders en dijken naar het historische Heusden. Via Vlijmen langs de Loonse en Drunense Duinen voert hij weer terug naar de vertrekplaats, café De Viersprong in Dongen. Dit traject was het trainingsgebied van Mathieu Hermans. Hier legde hij de basis voor de vele overwinningen in de Vuelta en de Tour.

Voor de afstand van 90 kilometer kunt U kiezen voor de gezamenlijke start om 9.30 uur met vele prominenten waaronder o.a. het Sterrenfietsteam. Deze groep wordt begeleid door motorrijders en je fietst schouder aan schouder met oud-beroepsrenners en je waant je even prof. Iedereen met wat ervaring op de racefiets kan meerijden (helm verplicht, zogenaamde triatlonsturen niet toegestaan). Het gemiddelde ligt rond de 28 km/uur. Wil je liever je eigen snelheid bepalen, met een eigen groepje of met je gezin rijden, dan kunt U uiteraard Uw eigen starttijd bepalen en kiezen voor 1 van de 3 vernieuwde en volledig uitgepijlde routes.

Wij hopen u ook graag te zien.Inschrijving

g

Geopend via onderstaande link; https://www.fietssport.nl/inschrijven/54037
 

Sponsoring/Bedrijfsuitje


Doneren en/of sponsoren ten behoeve van het goede doel kan op onderstaand bank rekening nummer:

REGIOBANK NL58 RBRB0 95 518 2530

 

Partners/Sponsors

SPONSOREN MHK2020
SPONSOREN MHK2020